Prvi u svijetu 0W16

Prvi u svijetu 0W16

Ravenol je prva fabrika u svijetu koja je uspjela da napravi ulje gradacije 0W16.

Ravenol EFE 0W16 je prvo ekološko ulje ovog specifičnog viskoziteta odobreno od API (American Prtroleum Institute) i prvi i jedini su proizvođač istog na cijelom svijetu!

Proizvođači automobila postavljaju nove standarde u cilju što manjeg zagađivanja okoline a samim tim i što manje potrošnje goriva. Inspirisani tom činjenicom, stručnjaci iz Ravenola su u saradnji sa fabrikama u Njemačkoj, Americi i Aziji uključili u ovu priču i uspjeli na naprave ovaj jedinstveni proizvod (po prvi put u istoriji viskozitet sae16 na osnovu kinematičke sposobnosti 100C). Pojavom ove neobične specifikacije svi su ostali zatečeni i sistem kvalifikacije specifikacija je počeo da se mijenja to jest postavljen je novi standard kvaliteta!

Prva specifikacija koje je promijenjena pojavom ovog artikla je ILSAC a promijenjena je u ILSAC GF-6.

Ovaj proizvod namijenjen je najnovijoj generaciji automobila, naročito hibrida koja zahtijeva ovu specifikaciju osim HONDA vozila iz čije fabrike preporučuju ovo ulje i za modele proizvedene 2013 pa na ovamo i tvrde da ukoliko se ono koristi u njihovim vozilima biće im produžen vijek i smanjena potrošnja i do 16%.